Στο πόδι και πάλι οι πολίτες του Λασιθίου για τη δημόσια Υγεία – Παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο στο Σεληνάρι

Παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο για τα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου πραγματοποιείται την Πέμπτη 28 Μαρτίου στο Σεληνάρι. Το κοινό συλλαλητήριο διοργανώνουν οι επιτροπές Αγώνα Ιεράπετρας, Σητείας και Αγίου Νικολάου.

Ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας συμμετέχει ενεργά στις εργασίες της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία και καλεί όλους τους φίλους, όλα τα μέλη και όλο τον κόσμο στο Παν-λασιθιώτικο συλλαλητήριο της 28ης Μαρτίου.

Εκφράσαμε τις αγωνίες μας πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο Γκάγκα – Πλεύρη με δελτία τύπου για ενημέρωση του κόσμου. Είχαμε ήδη την τραυματική εμπειρία από την συνάντηση μας με την κυρία Γκάγκα. Την επόμενη μέρα της ψήφισης του νόμου -την Παρασκευή   2/12/22- εκφράσαμε πάλι την αγωνία μας  τονίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες που έχει ο νόμος αυτός. Ουσιαστικά καταργεί το  Ε.Σ.Υ.  και στρέφεται εναντίον όλων των Νοσοκομείων της χώρας και  ειδικότερα αυτών της περιφέρειας που τα οδηγεί σε μαρασμό και κλείσιμο ή εύκολη βορά των κερδοσκόπων.

Με τον νόμο αυτό, το υπέρτατο αγαθό της υγείας αποκτά αγοραία τιμή σε αντίθεση με κάθε αρχή κράτους πρόνοιας.  Η υγεία μετατρέπεται από δικαίωμα σε εμπόρευμα.

Το κριτήριο προτεραιότητας παύει να είναι η βαρύτητα της νόσου αλλά το πορτοφόλι του ασθενούς.

Κάποια στιγμή αφελώς πιστέψαμε ότι ο νόμος αυτός θα έμενε στο ράφι γιατί είναι τόσο αντιλαϊκός, τόσο αποτρεπτικός για στελέχωση και τόσο νεφελώδης με προσωπικό διαφόρων ταχυτήτων, διαφορετικών αμοιβών  και διαφορετικών υποχρεώσεων και καθηκόντων, που κανείς δεν θα τολμούσε να τον εφαρμόσει.

Μάταιη η ελπίδα! Τα επενδυτικά  funds δεν θέλουν ανταγωνιστές στα οικονομικά τους συμφέροντα. Αν ο ανταγωνιστής είναι το ΕΣΥ τότε πρέπει να απαξιωθεί και προοδευτικά να καταργηθεί.  Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό εγκαταλείπουν μαζικά τα δημόσια Νοσοκομεία προσφεύγοντας στο εξωτερικό ή τον ιδιωτικό τομέα για ασφάλεια και αξιοπρέπεια.  Και το κράτος τονίζει στους πιστούς στο ΕΣΥ γιατρούς και νοσηλευτές ότι δεν έχει καμία πρόθεση να χορηγήσει αξιοπρεπείς μισθούς και σωστές συνθήκες εργασίας.

«Αν θέλετε περισσότερα πάρτε τα μόνοι σας από τους ασθενείς. Ή δουλέψτε ταυτόχρονα σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια ή θα μπούνε ιδιώτες στα Νοσοκομεία να σας βοηθήσουν και θα αμείβονται πολύ καλύτερα από εσάς». Και τα περίφημα απογευματινά χειρουργεία, με χειρουργικές αίθουσες σήμερα κλειστές από την έλλειψη προσωπικού».

Αυτά τα ωραία μας λένε.

Σκόπιμα μας δοκιμάζουν γιατί νομίζουν ότι θα κουραστούμε. Εμείς πρέπει να τους αποδείξουμε ότι οι αγώνες για την μεγαλύτερη κατάκτηση του λαού μας που είναι η δωρεάν περίθαλψη  δεν μας κουράζει. Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τους αγώνες. Είναι συνταγματικό μας δικαίωμα.  Αγωνιζόμαστε για την διάσωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των Νοσοκομείων μας.

Ήρθε η ώρα που πρέπει να απαντήσουμε με μια φωνή. Στο Παν-λασιθιώτικο Συλλαλητήριο την Πέμπτη 28 Μαρτίου στο Σεληνάρι.

Οι επιτροπές Αγώνα Ιεράπετρας, Σητείας και Αγίου Νικολάου κατέληξαν σε ένα ενιαίο ψήφισμα το οποίο βρίσκει τον Σύλλογο μας απόλυτα σύμφωνο.

Με το ψήφισμα αυτό προχωρούμε και βροντοφωνάζουμε

ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΝΟΗΣΑΤΕ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί. Για το Ε.Σ.Υ. Για το Νοσοκομείο μας. Για τον τόπο μας.

Ε.Κ. Λασιθίου: ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΡΤΗ 2024

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λασιθίου, σε συνεδρίασή του στις 4 Μαρτίου 2024, λαμβάνοντας υπόψη την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Λασίθι και τα συνεχώς διογκούμενα προβλήματα στο χώρο της δημόσιας υγείας , ομόφωνα αποφάσισε:

  • Την κήρυξη στάσης εργασίας στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα στον Ν. Λασιθίου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου από 10π.μ. έως 15.00 , προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στο Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο στο Σεληνάρι για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.
  • Να καλέσει τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους από όλο το Νομό να δώσουν μαζικά το παρόν γιατί η ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ Υγεία είναι δικαίωμα και αξίωμα για την συνέχιση της κοινωνίας!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί